Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România pentru al 12-lea an consecutiv. Hristos a Înviat!

Lumina Sfântă a ajuns în România pentru al 12-lea an consecutiv. Sfânta Lumină a fost adusă sâmbătă seara de la Ierusalim de părintele Arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Lumina a fost distribuită pe aeroportul din Otopeni, tuturor delegaţiilor eparhiilor Patriarhiei Române.

La Aeroportul Internaţional Otopeni, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, a aşteptat pentru a distribui Sfânta Lumină din candela adusă de la Sfântul Mormânt.

Ulterior, pe Colina Bucuriei, în intervalul orar 19:30 – 20:30, a avut loc o procesiune de primire a Sfintei Lumini, la Catedrala Patriarhală, de către Patriarhul Daniel.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, au distribuit Lumina Sfântă fiecărei parohii.

Citeste și:  Biciclete gratuite pentru elevii din Cristian! Primăria investește 650.000 de lei pentru a-i pune pe elevi în mișcare

La miezul nopţii, creştinii ortodocşi, dar şi greco-catolici, au fost din nou martorii miracolului Învierii.

Reamintim că anul trecut, din cauza situției pandemice, cu toţii am primit lumina în uşa casei, la fel şi sfintele Paşti, în comparație cu anul acesta când românii au avut ocazia să fie aproape de biserică, dar şi unii de alţii, prin bunătate, respectând însă toate reglementările actuale. 

Hristos a Înviat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.