„Magia iernii la Brașov 2022“: Urmăriți-l pe Moș Crăciun, din Piața Brassai

Astăzi debutează un nou eveniment din seria „Magia iernii la Brașov 2022“, care cu siguranță va fi mai ales pe placul celor mici: Cinema Stellarium se deschide în Piața Brassai.

Primăria Municipiului Brașov vă invită să luați parte la un spectacol magic, educativ, cu și despre cel mai cunoscut personaj din lume, Moș Crăciun. „Miracle of Christmas Spectacular Street Visuals Stellarium – Santa Claus Track GPS”, sau „Povestea lui Moș Crăciun – Urmărirea drumului său din Laponia în lume”, este un spectacol realizat prin proiecții video cu tematică de Crăciun, respectiv creații visuals, mapping, realizate cu tehnologie high-tech, sunet digital, instalații multimedia, videoproiectoare și ecran circular pentru proiecție 180 grade. Cei mici și nu numai vor avea ocazia să cunoască povestea lui Moș Crăciun și a renilor săi magici, să-i vadă pe spiriduși la treabă, dar și să urmărească drumul Moșului din noaptea de Ajun.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Spectacolele, cu acces gratuit, vor avea loc în fiecare zi, până pe 25 decembrie, între orele 16.30 și 20:00, la interval de 30 de minute. Durata unei proiecții este de 20 de minute, iar capacitatea Cinema Stellarium este de 75 de persoane. Intrarea se face fără programare prealabilă, în limita locurilor disponibile.

Vă reamintim că ,,Magia iernii” aduce la Brașov, în luna decembrie, peste 100 de evenimente, pe lângă sutele de mii de luminițe colorate din centrul vechi, din cartiere și de pe bulevardele principale.

În Piața Sfatului are loc Târgul de Crăciun, cel mai mare de până acum, cu 60 de căsuțe cu bunătăți, produse meșteșugărești și artizanat. Puteți gusta plăcinte brașovene coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, dulciuri, puteți cumpăra decorațiuni și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși, căciuli și papuci, haine și decorațiuni de lână împletită sau împâslită, bijuterii, cosmetice artizanale și câte și mai câte, pe care le puteți descoperi la un pahar de vin fiert, lângă cel mai frumos brad de Crăciun din România. Pe lângă târg, vor fi concerte de colinde și spectacole de dansuri populare pe scena din Piața Sfatului.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

În Piața Sfântul Ioan vă puteți bucura de patinoarul gratuit și de muzica Studioului lui Moș Crăciun; în parcul central sunt ateliere de decorațiuni, la sfârșit de săptămână; pe Republicii deschidem mâine cel mai mare centru cultural din Brașov, în clădirea istorică, restaurată, a fostei Bănci săsești, și o dată cu el vernisăm o expoziție a artiștilor brașoveni; la Cinema Astra puteți viziona zilnic, gratuit, filme care au făcut istorie în cinematografia internațională. Toată luna decembrie avem în Brașov tot felul de evenimente și surprize, pe care le puteți descoperi pe site-ul www.magiaiernii.brasovcity.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.