Mai bine de jumătate dintre români se declară îngrijoraţi de creşterea preţurilor, inflaţie şi costul de trai

Mai bine de jumătate dintre români se declară îngrijoraţi de creşterea preţurilor, inflaţie şi costul de trai, arată rezultatele unui Eurobarometru dat publicităţii astăzi. Potrivit sondajului, 4 din 10 români cred că situaţia lor financiară va stagna în următorul an.

Întrebați cum ar aprecia situația generală din România în prezent, 72% dintre români declară că situația este proastă și foarte proastă, un procent în creștere față de jumătatea anului 2022, când era de 66%. În mod surprinzător, doar 6% dintre cei care locuiesc în orașe mari consideră că în România situația este una foarte bună.

Pe de altă parte, românii sunt mulţumiţi de modul în care Uniunea Europeană a gestionat răspunsul la invazia rusă în Ucraina (58%) şi sunt în favoarea impunerii de sancţiuni Rusiei în proporţie de 67%. Majoritatea românilor, adică 52%, spun totodată că au încredere în Uniunea Europeană, iar 42% consideră că principalul rezultat pozitiv al apartenenţei la forul comunitar este libertatea de circulaţie, adică posibilitatea de a călători, studia sau lucra fără restricţii în oricare dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.