Mai mult de jumătate dintre magazinele din zona Pieței Astra nu au autorizație de funcționare. Poliția Locală le-a închis

Zilele trecute, agenții Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale din cadrul Poliției Locale Brașov au desfășurat o serie de verificări pentru a se asigura că atât persoanele fizice, cât și cele juridice care desfășoară activități de comerț respectă prevederile OG nr.99/2000 republicată, privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Au fost verificați 37 de agenți economici, iar 21 au fost amendați, în cuantum total de 6.800 lei pentru încălcarea normativului amintit. De asemenea, ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activității comerciale până la data autorizării, odată cu comunicarea procesului verbal de constatare a contravenției.

Acesta este și motivul pentru care, Poliția Locală Brașov îi sfătuiește pe agenții economici care derulează activități de comerț pe raza municipiului, să demareze procedurile pentru obținerea autorizațiilor necesare desfășurării unor astfel de activități. Administratorii de firme sau managerii acestora trebuie să știe că, potrivit legii, după înmatricularea societății la Oficiul Registrului Comerțului și obținerea certificatului de înregistrare care conține Codul Unic de Înregistrare (CUI) sau, după caz, la data eliberării certificatului de înscriere de mențiuni ori înainte de începerea unei activități care necesită autorizare, societatea comercială are obligația de a obține autorizație/acord de funcționare.

Citeste și:  O nouă ediție a programului Start-up Nation tot mai aproape de aprobare


Verificările vor continua, atât în complexul Astra, cât și în celelalte zone comerciale din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.