Mai multe locuri finanțate de la bugetul de stat la Universitatea Transilvania din Brașov

Pentru admiterea 2021, Universitatea Transilvania din Brașov scoate la concurs 2900 de locuri finanțate de la buget, cu 50 mai multe față de anul trecut. La acestea se adaugă și locurile cu taxă – peste 3300 de locuri.

Așadar, în total, pentru anul universitar 2021-2022, la Universitatea Transilvania din Brașov vor fi disponibile 6250 de locuri.

Cele mai multe locuri sunt disponibile la Facultatea de Științe economice și administrarea afacerilor (625), la Facultatea de Litere (520) și la Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor (515). Și Facultății de Medicină i-au fost alocate peste 350 de locuri, dintre care aproximativ 150 de locuri, finanțate de la buget.

La fel ca în 2020, și în acest an admiterea se va desfășura online, doar pe bază de dosar, conform criteriilor stabilite de fiecare facultate. Excepție fac Facultățile de Medicină, Muzică, Educație fizică și sporturi montane și Psihologie și științele educației. La acestea patru vor fi organizate probe de admitere, cu prezență fizică.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Înscrierea candidaților se va face online, pe site-ul admitere.unitbv.ro, până în 17 iulie.

La Facultatea de Medicină, probele scrise vor avea loc în 22 și 23 iulie, iar la Facultatea de Muzică și la cea de Educație fizică și Sporturi montane, probele eliminatorii vor avea loc între 19 și 21 iulie. Tot atunci se vor desfășura și probele eliminatorii la „Pedagogia învățământului primar și preșcolar” și la „Psihopedagogie specială”, din cadrul Facultății de Psihologie și științele educației.

Și la masterat, numărul de locuri finanțate de la buget pentru anul universitar 2021-2022 este mai mare comparativ cu anul trecut. Anul acesta vor fi scoase la concurs 1380 de locuri fără taxă, cu 30 mai multe față de anul universitar precedent. În total, la masterat, la Universitatea Transilvania din Brașov vor fi disponibile peste 3000 de locuri.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Pentru admiterea din acest an, taxele, atât cele de școlarizare, cât și cele de admitere rămân neschimbate față de anul trecut. Astfel, taxa de admitere este de 250 de lei la Facultatea de Medicină, respectiv de 200 de lei la celelalte facultăți, iar taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3500 și 6000 de lei, în funcție de profilul ales.

În egală măsură, și pentru admiterea din acest an, la Universitatea Transilvania din Brașov vor exista locuri disponibile și la învățământul la distanță ori cu frecvență redusă, dar și locuri pentru categorii defavorizate, pentru românii de pretutindeni sau pentru studenții internaționali din afara Uniunii Europene.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

De asemenea, Universitatea Transilvania din Brașov continuă susținerea elevilor performanți. Candidații admişi la programele de licență care au absolvit liceul ca şefi de promoție ori au fost membri ai loturilor olimpice și au participat la competiții internaționale sau au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop. Totodată, vor primi cazare la cămin (dacă este cazul) și o masă pe zi la cantină, totul gratuit, pe tot parcursul anului universitar.

Toate informațiile legate de admiterea 2021 se regăsesc pe site-ul admitere.unitbv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.