Mai sunt 3 zile până când brașovenii își vor cunoaște campionii, în cadrul galei de premiere a performanței sportive

Pe 20 aprilie, municipalitatea brașoveană îi va premia, și în acest an, pe cei mai buni sportivi ai Brașovului, în cadrul celei de a doua ediții a galei ,,Sărbătoarea sportului brașovean”. Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor, locul în care brașovenii sunt invitați să celebreze excelența sportivă și să îi cunoască pe sportivii care, prin performanțele lor, fac cinste orașului nostru.

Parada dedicată tuturor sportivilor, indiferent de disciplina practicată, vârstă sau performanță, va avea loc pe b-dul Victoriei și va începe la ora 13.30.

,,20 aprilie este ziua dedicată performanțelor din sportul brașovean, astfel că vă așteptăm la Sala Sporturilor să îi cunoaștem pe cei care fac cinste orașului nostru, în cadrul galei de premiere dedicate sportului brașovean. Sala Sporturilor își va deschide porțile de la ora 11.00, cu atelierele de hochei, mini-handbal, tenis de masă, scrimă, judo, volei, baschet. De la 13.30, Barbarossa Samba Group îi va conduce pe sportivii Brașovului în parada de pe b-dul Victoriei, iar de la 14.00 începe premierea celor care au făcut performanță la nivel național sau internațional. Vă așteptăm la cel mai frumos moment al sportului brașovean”, a declarat primarul Allen Coliban.

,,Sărbătoarea sportului brașovean” este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Brașov, în parteneriat cu CSM Corona Brașov, și își propune să aducă în fața brașovenilor sportivi de la toate cluburile și ramurile sportive care au reușit să obțină performanțe deosebite.

Citeste și:  Peste 200 de proiecte de apă și canalizare, finanțate prin PNRR: contractele pot fi semnate!

Gala de premiere include o paradă, pe b-dul Victoriei, demonstrații sportive, activități artistice și un concert al artistei MIRA. Totodată, în holul Sălii Sporturilor se va amenaja o zonă în care cluburile din Municipiul Brașov își vor promova activitatea, organizând ateliere, competiții și alte activități menite să îi implice pe cei prezenți. La finalul evenimentului, primarul Allen Coliban le va oferi un dineu premiaților.

Vor fi acordate două tipuri de premii, unele în bani, pentru disciplinele prevăzute în HG nr. 1447/2007, și unele onorifice, pentru sporturile care nu sunt incluse în acest act normativ. Beneficiarii direcți ai premiilor sunt sportivii și membrii colectivelor tehnice (antrenori și staff tehnic), iar premierea acestora se va face pe baza propunerilor făcute de fiecare club brașovean, conform criteriilor legale de acordare a premiilor, precum și pe baza unor criterii sportive profesioniste.

Citeste și:  CFR Călători suplimentează numărul trenurilor în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

Evenimentul face parte din strategia Primăriei Brașov de promovare și încurajare a practicării sportului la nivelul comunității, atât a sportului de masă, cât și a celui de performanță. În cadrul strategiei, primăria a amenajat peste 30 de terenuri de sport, iar anul acesta vor fi amenajate alte 25. Construirea de infrastructură sportivă – cum ar fi Sala Polivalentă, Complexul Sportiv Carpați, de pe strada Zizinului, modernizarea și extinderea Stadionului Tineretului – amenajarea de terenuri de sport, construirea de săli de sport și dotarea cu echipamente sportive a unităților de învățământ; ghidurile de finanțare a proiectelor sportive; deschiderea curților școlilor pentru practicarea sporturilor și, nu în ultimul rând, creșterea performanței echipelor și sportivilor de la clubul municipalității, Corona Brașov, sunt de asemenea puncte importante ale strategiei, care au fost puse în practică de municipalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.