Mâine se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională. Tot mâine se depun şi contestaţiile!

Absolvenţii claselor a VIII-a care au susţinut examenul de Evaluare Naţională vor afla mâine rezultatele. Acestea vor fi afişate la avizierele şcolilor şi pe site-ul Ministerului Educaţiei – edu.ro, până la ora 12.00, potrivit calendarului de Evaluare Naţională. Elevii nemulţumiţi pot să depună contestaţii, tot mâine. Calendarul de Evaluare Naţională 2019 prevede că depunerea contestaţiilor are loc marţi, 25 iunie, între orele 14.00 şi 20.00. Profesorii evaluatori trebuie să rezolve contestaţiile în termen de 3 zile. Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională vor fi afişate pe 29 iunie 2019.
Lucrările de examen sunt corectate şi punctate de către doi profesori, care lucrează în săli separate. Evaluarea lucrărilor de examen se face strict pe baza baremului, conform unui punctaj pe scara 1-100, se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire, şi o trece pe lucrare, se arată în metodologie.
Media generală la Evaluarea Naţională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele incluse în Evaluarea Naţională. Media de admitere la liceu 2019 – pe baza căreia absolvenţii de clasa a VIII-a se înscriu în clasa a IX-a – se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională(care contează în proporţie de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-VIII (care contează în proporţie de 20%). Potrivit calendarului de Admitere la liceu, repartizarea computerizată la liceu are loc în data de 12 iulie 2019, după ce elevii au completat şi depus, în prealabil, opţiunile în fişele de înscriere la liceu.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.