Majorarea impozitelor pe clădiri a fost amânată

Majorarea impozitelor pe clădiri a fost amânată pentru 1 ianuarie 2025, potrivit deciziei luate de deputaţii din comisia de buget-finanţe, care au eliminat astfel prevederile introduse de Senat. Acest for adoptase mărirea impozitelor cu până la 50%. De asemenea, deputaţii au hotărât să menţină supraimpozitarea contractelor part-time, introdusă de la 1 august prin ordonanţă de urgenţă, notează agenția de presă Rador.

Deputații au decis să fie menținută supraimpozitarea contractelor part-time, deși reprezentanții USR au făcut front comun cu deputații PNL fără succes. Ambele partide depuseseră amendamente, care solicitau eliminarea acestei măsuri, dar care au fost respinse la vot. Reprezentanții opoziției au criticat ordonanța în totalitatea ei, arătând, pe de o parte, că măsurile încurajează munca la negru, iar pe de altă parte descurajează investițiile.

Citeste și:  Emisiunea "Ce spun românii" de la PRO TV va fi înlocuită de alta nouă! Cine îi ia locul lui Cabral?

„Se supraimpozitează munca part-time, după ce chiar unul dintre partidele din această coaliție se lăuda că au reușit în legislatura anterioară să elimine această aberaţie, cum chiar dânşii spuneau. Nu mai zic de impozitele locale care au crescut cu 25% prin această ordonanță. Singurul lucru responsabil este respingerea acestei ordonanțe”, a spus Deputatul USR Claudiu Năsui, citat de Rador.

La rândul lor, reprezentanții puterii au explicat că impozitele locale nu vor crește în condițiile în care cetățenii sunt deja afectați de criza din energie și de scumpirile provocate de creșterea inflației.

Decizia finală aparține plenului Camerei Deputaților și va fi luată cel mai probabil săptămâna viitoare.

Citeste și:  Și orașul Râșnov a îmbrăcat „haine” de sărbătoare

Sursa, Rador / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.