Majoritatea pârtiilor din Poiana Brașov sunt încă în condiții bune. Stratul de zăpadă bătută are până la 60 de cm pe pârtiile din partea superioară

Deși săptămâna trecută s-au înregistrat temperaturi și de 18 grade, majoritatea pârtiilor din Poiana Brașov sunt încă în condiții bune. Stratul de zăpadă bătută are până la 60 de cm pe pârtiile din partea superioară, iar în partea inferioară, între 20 și 50 de cm, astfel că se va putea schia cel puțin până în data de 17 aprilie.

Se schiază pe toate pârtiile din partea superioară și pe cele din partea inferioară a masivului, cu excepția pârtiei Lupului inferior.

Se schiază în condiții bune pe pârtiile Kanzel, Doamnei, Ruia – cu excepția zonei dintre gondolă și Drumul Roșu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri). Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Există și zone din anumite pârtii pe care am fost nevoiți să le închidem din cauza faptului că nu mai asigurau condiții optime de schi. Pe lângă Lupului inferior și zona din Ruia cuprinsă între gondolă și Drumul Roșu, mai sunt închise pârtia 3 D, Drumul albastru și Zidul mic.

Având în vedere consistența zăpezii – care diferă foarte mult pe parcursul zilei și de la zonele umbrite, unde este dură, la zonele însorite, unde stratul este moale, încetinind brusc alunecarea și solicitând articulațiile picioarelor – Serviciul Salvamont vă recomandă să schiați cu viteză redusă, să fiți pregătiți să fiți supuși unui alt regim de alunecare odată cu ieșirea în zonele însorite și să nu bruscați schiurile, pentru a reduce șocurile primite de articulații.

Având în vedere că sezonul s-a prelungit doar până în 17 aprilie, iar punctele de pe ski-pass-uri nu vor fi prelungite în sezonul următor, încărcarea cartelelor se va face doar pentru cele cu puține puncte, maxim 60, sau pentru cele de maxim 2 zile.

De la începutul sezonului s-au înregistrat 1.949.647 de treceri prin turnichete, luna februarie fiind cea mai aglomerată lună, cu 714.815 treceri, urmată de martie, cu 581.844.

Având în vedere că pârtiile sunt încă în stare bună, ceea ce va permite ca sezonul de schi să rămână deschis cel puțin până în 17 aprilie, estimăm că vom ajunge la aproape 2 milioane de treceri până la sfârșitul sezonului.

Vă reamintim că din data de 7 martie a scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: Telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte) și telescaunul Lupului (de la 3 la 2 puncte).

Informații actualizate despre starea pârtiilor și funcționarea mijloacelor de transport pe cablu în Poiana Brașov, precum și despre tarife și regulile de pe pârtie găsiți aici: https://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/

Ca și în sezoanele trecute, pentru creșterea eficienței intervențiilor, Poliția Locală are un birou permanent în Poiana Brașov, deschis la Vila Orizont, în același loc în care se află și sediul Serviciului Salvamont. Numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale rămâne 0268-954. Puteți alerta echipa Salvamont la numărul unic de urgență 112 sau sunând direct la Dispeceratul Național Salvamont 0-SALVAMONT (0725826668).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.