Marcel Ciolacu merge în SUA. Se va întâlni cu Blinken și cu secretarul american al Apărării

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia se va întâlni cu secretarul de stat Antony Blinken și cu secretarul Apărării, Lloyd Austin, transmite Televiziunea Română.

Premierul Marcel Ciolacu merge în SUA împreună cu o delegație guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, Radu Oprea, ministrul Economiei, Ligia Deca, ministrul Educației.

Duminică, 3 decembrie, premierul român va vizita Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington și va participa la  o recepție cu membri ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland.

Luni, Marcel Ciolacu va depune o coroană la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington.

Citeste și:  Hristos sau Cristos: Cum e corect?

Tot luni, șeful Executivului de la București va avea întrevederi cu Lloyd Austin, secretarul Apărării, cu secretarul de stat Antony Blinken și cu secretarul pentru Energie, Jennifer Granholm.

Marți, premierul are programată o întâlnire cu reprezentanții companiei Lockheed Martin, urmată de întrevederea cu conducerea Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, copreședinții Mike Rogers și Adam Smith. Ciolacu se va întâlni și cu reprezentanți ai companiei Google.

Miercuri, șeful Executivului are întrevederi, cu Ronald S. Lauder, președintele Consiliului Evreiesc Mondial, cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.