Marco Popescu a marcat pentru România U15: „Primul gol de la naţională nu se uită niciodată”

Tricolorul pe care FC Braşov îl creşte în “pepiniera proprie” se descurcă din ce în ce mai bine la echipa naţională. Marco Popescu a marcat primul său gol la naţională, pentru reprezentativa Under 15 a României. Juniorul nostru a reuţit să înscrie în cel de-al doilea meci pe care România l-a disputat contra Iordaniei U15, în deplasare, pe 21 februarie. Marco Popescu a reuşit să deschidă scorul în minutul 20 al partidei de pe Applied University Stadium.

“Primul gol de la naţională nu se uită niciodată. A fost o centrare de pe partea stângă, eu jucând atacant dreapta şi am dat direct la colţul scurt, unde nu a avut nicio şansă portarul”, ne-a mărturisit Marco Popescu.

În final, meciul s-a terminat cu scorul de 5-0 pentru naţionala Under 15 a României. În primul meci de pregătire, rezultatul dintre cele două echipe a fost de egalitate, scor 1-1.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

Nu este pentru prima dată când Marco Popescu este convocat la echipa naţională, fiind unul din oamenii de bază ai reprezentativei tricolore U15.

“Meciurile au fost destul de grele, având în vedere că vremea era mult diferită faţă de cum e în România. Jucătorii au fost foarte buni, atât ai noştri cât şi cei din Iordania. Foarte frumos a fost. Au fost meciuri destul de grele, am avut un lot cu destul de mulţi jucători noi, a fost destul de greu să ne legăm.
Am avut la Buftea câte două antrenamente pe zi, ca să ne întâlnim în joc, să ne facem câteva relaţii şi să ne vadă antrenorii ca să îşi formeze primul 11 şi o idee despre cum va decurge jocul. În Iordania am avut nişte antrenamente tactice, care au decurs foarte bine, le-a aplicat toată lumea şi în joc, de asta au descurs jocurile foarte bine”, a mai spus Marco Popescu.

Cu toate că încă nu a împlinit nici 15 ani, Marco joacă deja pentru echipa de Under 19 de la FC Braşov şi este unul din oamenii de bază din lot. Face pregătire atât aici, sub îndrumarea antrenorilor Marian Cristescu şi Ionuţ Mitroi, cât şi la naţională alături de selecționerul Victor Ene.

Citeste și:  Demitizare și detalii concrete despre modernizarea piețelor Brașovului

“M-au integrat foarte bine băieţii, sunt acolo de parcă sunt de vârsta lor, practic acum sunt unul de-al lor. Competiţia e grea, toată lumea are un fizic mult mai mare decât bine, având în vedere diferenţa de 4 ani. Mă chinui să ajung cât mai bine, dar mă descurc, foarte bine chiar!

Sunt destul de mult diferite antrenamentele de la naţională faţă de cele de la FC Braşov. Sunt mult mai grele. Totul e mult mai modernizat, e foarte diferit”, a completat Marco Popescu.

Ambiţiile lui Marco nu se opresc aici, vrea să debuteze pentru echipa de seniori de la FC Braşov, şi pentru asta munceşte foarte mult la antrenamente.

Citeste și:  Salvamont Brașov obține Certificarea ISO 9001:2015, demonstrând excelență în Managementul calității și dedicație pentru siguranța montană

“Mă gândesc şi la debutul la FC Braşov, la echipa mare. O să fie greu să ajung acolo. Trebuie să muncesc mult ca să mă vadă şi antrenorii de la echipa mare ca să îmi fac debutul”, a încheiat Marco Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.