Marea Britanie se pregătește pentru renunțarea la certificatul verde. Singura măsură anti-Covid va fi obligativitatea purtării măștii în interior

Guvernul Marii Britanii va renunța, cel mai probabil, la certificatul de vaccinare împotriva Covid-19, pe 26 ianuarie, când se vor revizui reglementările anti-Covid. Cu toate acestea, britanicii vor avea în continuare obligaţia de a purta masca de protecţie în interior.

Aceasta decizie vine sa confirme faptul ca măsurile se înscriu în gândirea britanicilor, care şi-au propus să „trăiască împreună cu virusul”, potrivit Mediafax.  

Certificatul verde englez a fost de scurtă durată, după ce a fost introdus de Londra înainte de Crăciun doar pentru discoteci şi evenimente de amploare. Acesta va fi desfiinţat, cel mai probabil, pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui prevederile în vigoare.   Chiar şi indicaţia de a lucra de acasă va fi desfiinţată şi, prin urmare, doar măştile de interior ar trebui să rămână ca singură restricţie. Măştile de exterior nu au fost niciodată impuse în Marea Britanie, în nicio etapă a pandemiei. 

The Telegraph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.