Mari actori îşi unesc vocea cu muzica clasică! Robert Powell, Maia Morgenstern şi Vlad Ivanov, în permieră pe scena Festivalului Enescu

Trei actori mari urcă în premieră pe scena Festivalului Internaţional George Enescu în 2021 – Robert Powell, Maia Morgenstern şi Vlad Ivanov -, ca parte din dialogul între arte pe care îl promovează acest eveniment.

Vlad Ivanov va juca două roluri. În cadrul concertului susţinut de Philharmonia London, pe 5 septembrie, la Sala Palatului, Vlad Ivanov va fi recitatorul lucrării Ecce Homo (Triptychum: Magnificat; Calvarium; Stabat Mater), compuse de cunoscutul tenor Jose Cura, care va fi şi dirijor.

Pe 23 septembrie, la Ateneul Român, Vlad Ivanov va fi povestitorul suitei Peer Gynt op. 23 de Grieg, interpretată de Filarmonica George Enescu, dirijată de Gabriel Bebeşelea. Spectacolul Peer Gynt a rezultat din colaborarea creativă a două figuri emblematice ale peisajului cultural norvegian din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, două figuri emblematice ale peisajului cultural norvegian: Henrik Ibsen – a creat poemul şi Edvard Grieg – a compus muzica. Grieg a reuşit să construiască multe fragmente atât de descriptiv, încât se ascultă în prezent şi de sine stătătoare, ca parte din cele două suite orchestrale, sau în versiunea scenică mai restrânsă, pentru orchestră şi narator.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

„Sunt mai mult decât onorat şi bucuros să particip la această ediţie aniversară a Festivalului George Enescu. Este o ediţie care adună toate bucuriile şi energiile bune ale celorlalte ediţii. Sigur se vor răsfrânge în sufletele organizatorilor, muzicienilor şi spectatorilor. Cât despre ceea ce simt eu, vă voi mărturisi printr-o replică a unui personaj din „Cabotinul”, de John Osborne: „Actorii sunt şi ei nişte oameni. Oameni oameni. Numai că uneori, ei seamănă cu Dumneavoastră spectatorii, mai mult decât semănaţi Dumneavoastră cu Dumneavoastră înşivă”, a declarat Vlad Ivanov.

Maia Morgenstern, una dintre cele mai iubite actriţe din România, este recitatorul spectacolului Pierrot Lunaire op. 21 de Arnold Schoenberg luni, 6 septembrie, la Muzeul Naţional Cotroceni, în cadrul seriei Bucureştiul Creativ. Arnold Schoenberg a creat melodrama Pierrot lunaire pe textele poemelor lui Albert Giraud, pentru voce şi mic ansamblu instrumental, care punea în valoare stilul vocal expresionist „Sprechstimme” (de vorbire cântată).

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Robert Powell, celebru pentru rolul său din filmul lui Franco Zeffirelli, Jesus of Nazareth (1977), va fi naratorul în Potopul de Stravinsky, pe 1 septembrie, la Sala Palatului, precum şi în Claude Debussy – O viaţă pasională, care va avea reprezentaţii la Bucureşti şi la Sibiu. Integrată în stilul hibrid care a continuat în secolul XX, Stravinsky a a conceput Potopul iniţial ca spectacol de televiziune, ce cuprinde secvenţe de dialog vorbit, de cântec şi de balet.

„Organizarea Festivalului Enescu 2021 în timpul unei crize globale ca cea pe care o trăim nu este doar o responsabilitate imensă, pentru care felicit organizatorii, colegii mei artişti şi publicul larg, ci şi un act de dragoste – dragoste pentru cultură, dragoste pentru muzică, dragoste pentru oameni. Importanţa desfăşurării unui act de cultură de asemenea amploare precum Festivalul Enescu din acest an nu poate fi în niciun fel exagerată. Sunt încântat să fiu invitat în Festival şi nu mă pot gândi la un loc mai bun pentru a fi în septembrie 2021 decât Bucureştiul”, a declarat Robert Powell.

Citeste și:  O nouă ediție a programului Start-up Nation tot mai aproape de aprobare

Informaţii despre bilete

Puteţi găsi informaţii despre procedura de achiziţionare, precum şi de condiţiile de acces pe site-ul Festivalului, secţiunea Bilete. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condiţiilor sanitare, iar purtarea măştii va fi obligatorie.
Festivalul Internaţional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.


Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.