Marius Dunca: Impozitarea pensiilor speciale devine realitate

Impozitarea pensiilor speciale din România va deveni realitate în perioada imediat următoare! Prima cameră parlamentară sesizată a aprobat proiectul de lege prin care veniturile care depăşesc anumite plafoane vor fi impozitate drastic. Votul a trecut prin contribuţia hotărâtoare a parlamentarilor PSD.

„Suntem singurii care am făcut ceva pentru pensionari, prin faptul că am avut grijă ca veniturile celor care au muncit şi contribuit toată viaţa să fie corelate şi cu tot ce înseamnă costuri ale vieţii în România. Totuşi, beneficiarii unor pensii mari, dar care nu au cotizat pe măsură, trebuie să întoarcă parte din bani statului. Aşa se face că prin viitoarea lege nu vor fi afectaţi cei care au contribuit, de-a lungul vieţii, la bugetul de pensii.”, declară chestorul Senatului, Marius Dunca.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Forma în care a fost adoptat proiectul prevede impozitarea pensiilor speciale de la 7000 lei la 10000 lei, cu 30%. Cele care depăşesc plafonul de 10000 lei vor fi impozitate cu 50%.

„Ca orice măsură bună, şi aceasta a primit critici politicianiste din partea celor care nu înţeleg că opoziţia înseamnă, uneori, să pui şi umărul să construieşti ceva bun, alături de cei de la putere. Nu, proiectul de lege nu a fost născut pentru a aduce bani la buget, impactul său este de sub 0,3% din venituri, ci vrem să restabilim o echitate socială. Nu, nu este o acţiune electorală, cum acuza un personaj care se visează ministru de Finanţe pentru a tăia salarii sau programe precum Startup Nation! Dacă ar fi fost aşa, poate că propunerea ar fi trecut prin ordonanţă de urgenţă, cu semnătura prim-ministrului Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Este o măsură firească, adoptată de Senat, şi care va fi aprobată şi de Camera Deputaţilor, tot cu votul covârşitor al PSD”, precizează preşedintele PSD Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.