Marșul Păcii de Ziua Europei

Astăzi, 9 mai, de Ziua Europei, Direcția de Asistență Socială a organizat Marșul Păcii, pentru a milita pentru pace, solidaritate, coeziune socială și nondiscriminare.

,,Direcția de Asistență Socială și-a dorit să marcheze Ziua Europei prin acest Marș al Păcii, pe care l-am organizat alături de toate categoriile vulnerabile pe care noi le avem în evidență și alături de cetățenii ucraineni care în momentul de față locuiesc în municipiul Brașov. Este modul nostru de a ne arăta solidaritatea față de ucraineni, modul nostru prin care chiar cu un simplu cuvânt și câțiva oameni dorim să atragem atenția, prin lucruri mici să rezolvăm problemele mari ale comunității”, a explicat Mariana Topoliceanu, directorul Direcției de Asistență Socială.

Alături de angajații Direcției de Asistență Socială Brașov, la Marșul Păcii au participat beneficiari aflați în evidențele instituției, din toate categoriile vulnerabile, voluntari, precum și persoane afectate de conflictul armat din Ucraina.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

,,Astăzi la Brașov am sărbătorit Ziua Europei cu un marș al păcii. Direcția de Asistență Socială a organizat și a adus alături: beneficiarii din comunitatea romă de pe strada Cărămidăriei și Carierei, vârstnicii de la centrele de seniori, beneficiari ucraineni pe care orașul nostru îi găzduiește, și, împreună, am sărbătorit cu toții pacea, cooperarea, colaborarea și mai ales unitatea în diversitate. La mulți Ani, români! La mulți ani, Europa!”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, la finalul evenimentului.

Dacă cei mici s-au bucurat de vremea de afară și de întâlnirea cu ceilalți participanți, refugiații din Ucraina au participat cu gândul la războiul din țara lor și cu speranța că acesta se va termina cât mai repede.

,,Astăzi ne-am simțit foarte bine, a fost și o vreme foarte frumoasă, ne-a plăcut mult de oameni și de doamna directoare (director DAS, n.n.). A fost foarte frumos afară și ne-am bucurat foarte mult de acest eveniment. Mulțumim tuturor pentru această zi minunată!”, au spus două fetițe din comunitatea rromă din zona Carierei – Cărămidăriei, Gabor Suzana și Gabor Casandra.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

Una dintre ucrainencele participante la marș, refugiată din orașul Nikolaiev, le-a urat românilor, de Ziua Europei, un ,,cer liniștit”, fără război, și le-a mulțumit brașovenilor pentru cum i-au primit pe cei din Ucraina.

,,Îmi pare bine și îmi place foarte mult că astăzi s-a făcut un marș de Ziua Europei. Eu de la bunica mea am auzit foarte multe cuvinte despre pace și când am fost la școală, în fiecare zi, la aceste zile, făceam un desen pe asfalt cu un porumbel și curcubeul, ca să arătăm că ne dorim pacea. Nu știu cum se traduce din ucraineană urarea noastră, dar noi ne spunem «cer liniștit» în astfel de zile și eu vă doresc «cer liniștit», pentru că este foarte foarte important pentru toată lumea. Eu sper ca războiul din Ucraina să se termine foarte repede și toată lumea să poată reveni acasă, iar totul să fie bine, cum a fost înainte. Eu am speranța că acest lucru se va întâmpla în curând. Sunt foarte mulțumită de modul în care Brașovul și brașovenii primesc refugiații. Orașul este foarte liniștit, e minunat. Noi toți am simțit grija și prietenia fiecărui om din Brașov, și nu am cuvinte pentru mulțumirea mare pe care am simțit-o. Mulțumesc din suflet!”, a mulțumit Natalia Vataman.

Citeste și:  Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

”Marșul Păcii” s-a desfășurat în zona centrului istoric, de la clădirea Modarom, pe str. Republicii, până în Piața Sfatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.