Mărțișoarele și florile de 1 și 8 martie, permise la școală

După ce ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății cu regulile pentru redeschiderea școlilor a interzis „schimbul de obiecte personale”, categorie în care ar fi putut intra mărțișoarele și florile oferite cadrelor didactice și elevelor de 1 și 8 martie, ministrul Educației afirmă că nu există nicio interdicție și că acestea sunt permise, floarea fiind „un simbol”, nu un „obiect personal”, potrivit Digi24.

Florile și mărțișoarele nu sunt obiecte personale. Prin urmare, dăruirea acestora este exceptată de la măsurile speciale de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 în unitățile de învățământ, măsuri cuprinse în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care prevăd interzicerea schimbului de obiecte personale.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

“Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal”, cum sunt cele prevăzute în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind școlile, a spus miercuri, în cadrul unei emisiuni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la tradiția oferirii de mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie. Întrebat ce va spune dacă ministrul Sănătății va avea altă opinie, el a arătat că școlile sunt supuse Ministerului Educației, care nu a transmis și nu va transmite interdicții în acest sens.

așadar, nu va fi transmis către unitățile și instituțiile de învățământ, nici măcar cu titlu de recomandare, vreo interdicție în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.