Mașina care pășește, urcă scări și sare garduri la CES 2019

Hyunday a prezentat la CES 2019, ce are loc în Las Vegas, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume, conceptul de mașină Elevate, care poate „păși” la propriu pe teren accidentat.

Mașina poate trece peste un zid înalt de 1,5 metri și a fost dezvoltată pentru a fi folosită în cazul unor dezastre naturale. Vehicolul are acces pe oricare din cele patru fețe, iar salvatorii nu vor mai fi nevoiți să meargă în ajutorul victimelor ocolind dărmături sau rămășițe.

Compania crede că acesta este viitorul mobilității vehiculelor.

Printre alte gadgeturi tehnologice, la CES a mai fost prezentat Breadbot, un robot care frământă, formează, coace și vinde pâine, dar și pompe de sân mobile, care pot fi purtate sub haine, sau un dispozitiv care „recunoaște” animalele de casă (folosind inteligența artificială) și le eliberează hrana potrivită.

Telecomanda nu mai este la modă, televizoarele putând fi controlate prin intermediul asistenților Google sau Alexa de la Amazon.

Companiile din cosmetică, o indistrie care va crește de la 532 miliarde dolari în 2017 la 863 de miliarde de dolari în 2023 mizează pe asistenți electronici care evaluează gradul de îmbătrânire al pielii, urmăresc pH-ul sau crează măști personalizate, după cu au analizat, prin intermediul telefonului mobil, fața clientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.