Massif 2023 – Brașovul a ajuns pe harta marilor festivaluri europene

Vineri, 3 martie, a început în Poiana Brașov cel mai mare festival european desfășurat într-o stațiune montană, Massif 2023. Prima zi de festival a fost un succes din toate punctele de vedere: atmosferă, muzică, participanți și mod de organizare, de la scenele pregătite pentru concerte, la terenul pe care au stat spectatorii, care a fost acoperit, astfel încât să asigure cele mai bune condiții.

În ceea ce privește accesul la festival, propunerea municipalității, care a fost sprijinită și de celelalte autorități publice, în special de Poliția Rutieră, a fost de a asigura un plan de mobilitate care să se bazeze, în principal, pe transportul în comun. Datorită acestui plan, orașul, drumul de Poiană și stațiunea nu au fost blocate, iar cei care au vrut să participe la festival au putut să o facă în cele mai bune condiții.

Operatorul RATBv a reușit să se mobilizeze astfel încât să asigure transportul tuturor participanților la festival, iar la finalul concertelor să îi ducă pe toți înapoi în Brașov, inclusiv în interiorul cartierelor, și la Râșnov, pentru cei care au ales această rută.

Pentru accesul spre Poiana Brașov, am asigurat accesul cu două rute de autobuze: linia 100, din gară, care a avut o frecvență de 9 minute, și linia 20 din Livada Poștei, care în perioadele de vârf a avut o frecvență de maxim 5 minute, adică la fiecare 4-5 minute un autobuz pleca spre Poiana Brașov.

De asemenea, pentru cei care au ales varianta de acces dinspre Râșnov, au putut să își lase autoturismul la Park&ride-ul din Râșnov și de acolo au ajuns la festival cu linia special creată 130M.

Transportul în comun din interiorul orașului, pe rutele principale, a funcționat până la ora 00:30, astfel că brașovenii au putut folosi transportul în comun în locul autoturismelor, ceea ce a scăzut presiunea din centru.  

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

La finalul concertelor, începând cu ora 00:00, au plecat din terminalul creat în parcarea mare din Poiană autobuzele care au asigurat coborârea participanților în Brașov sau Râșnov. Dacă spre Râșnov, linia 130 M a circulat până la park&ride-ul creat în zona de acces spre cetate, în Brașov participanții au fost transportați până în interiorul cartierelor, astfel că până la ora 01:30 participanții erau acasă sau la locurile de cazare din oraș.

Din punct de vedere logistic, au fost în total 70 de autobuze care au asigurau transportul celor care au participat la prima zi a festivalului Massif sau a celor care au vizitat Poiana Brașov.

Sistemul de transport în comun a fost completat de taxiuri și mașinile de ridesharing (Uber și Bolt) pentru participanții la festival.

Pentru zilele de sâmbătă și duminică, 4 și 5 martie, operatorul RATBv a pregătit un program și mai adaptat nevoilor celor care participă la acest festival, astfel:

– autobuzele de pe liniile speciale 1M, 2M, 6M, 16M, 17M, 28M, 31M, 34M, 36M și 50M, care asigură legătura între Poiana Brașov și cartierele orașului, vor începe să circule începând cu ora 00:00, după finalizarea concertelor.

– până atunci, legătura între oraș și Poiana Brașov este asigurată pe ambele sensuri de autobuzele liniei 20M și 100M, iar legătura între parcarea din Poiana Mică și Telegondolă de autobuzele liniei 60. Frecvențele trecerilor prin stații pentru linia 60 este toată ziua de un autobuz la fiecare 5 minute; pentru linia 20M de un autobuz la fiecare 9 minute în intervalele 08:00 – 11:00 și 20:00 – 23:30 și de un autobuz la fiecare 6 minute în intervalul orar 11:00 – 20:00. Pentru autobuzele de pe linia 100M (Gara CFR Brașov – terminal Poiana Brașov/parcarea mare) se asigură în intervalele orare 08:00 – 11:00 și 20:00 – 23:30 o succedare a trecerilor prin stații la fiecare 13 minute, iar în intervalul orar 11:00 – 20:00 o trecere prin stație la fiecare 9 minute. Autobuzele de pe linia 130M, care asigură legătura între Râșnov și Poiana Brașov, se va circula în zilele de 4 și 5 martie, între orele 08:00 – 00:00, cu o frecvență de o mașină la fiecare 20 de minute.

Citeste și:  Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

– Mijloacele de transport public de pe liniile 1, 2, 2B, 6, 16, 17, 28, 31, 34 și 36 (toate având capăt de linie în Livada Poștei) vor avea un program extins și vor circula în intervalul orar 05:30 – 00:30.

!!!! Vă reamintim că, în perioada festivalului Massif, în intervalul orar 11:00 – 01:00, accesul în stațiune, pe ruta Brașov – Poiana Brașov, va fi permis numai transportului public, autospecialelor MAI, mașinilor acreditate, operatorilor privați de transport și firmelor de ridesharing. Cei care sunt cazați în unitățile hoteliere din Poiana Brașov și vor opta pentru deplasarea la festival cu mașina personală vor putea face acest lucru, în intervalul orar 11:00 – 01:00, numai pe ruta Râșnov – Poiana Brașov.

Cei care locuiesc pe drumul spre Poiana Brașov sau în Poiana Brașov pot să își ridice permisul de acces auto spre domiciliu de la centrul creat la cinema Astra, în baza buletinul și a talonului mașinii, între orele 10:00 – 20:00

Planul de transport în comun

Traseele speciale pentru plecarea de la festival către Brașov sunt:

Linia 1M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Triaj

Linia 2M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Rulmentul

Linia 6M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Saturn

Linia 16M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Stadionul Municipal

Linia 17M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Noua

Linia 28M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Fundăturii

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Linia 31M: Poiana Brașov – Livada Postei – Valea Cetății

Linia 34M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Timiș-Triaj

Linia 36M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Independenței

Linia 50M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Pietrele lui Solomon.

Toate aceste autobuze vor opri în toate stațiile de pe traseul liniei 20, iar apoi în stațiile de pe traseul urban urmat în municipiul Brașov.

Cei care doresc să ajungă în Râșnov vor putea lua autobuzul 130M din Poiana Brașov, către terminalul Park & Ride.

Tariful unei călătorii în Brașov și pe raza Zonei Metropolitane Brașov este de 4 lei. În toate autobuzele și troleibuzele plata călătoriei se poate face prin intermediul aplicației 24pay sau cu cardul bancar, direct la validator.

Pentru a achiziționa titluri tarifare de călătorie, îi rugăm pe clienți să consulte lista cu punctele de vânzare, listă în care este inclus și orarul de funcționare, disponibil pe site-ul www.ratbv.ro , în secțiunea ”Tarife/Rețea de distribuție bilete și abonamente”. RATBV vine în sprijinul călătorilor și prelungește în cele trei zile de festival orarul de funcționare al mai multor puncte de vânzare, dintre care cele mai importante sunt: Poiana Brașov (08.00 – 01.00), Livada Poștei (până la ora 23.30), Gara CFR Brașov (până la ora 21.30).

Pentru a putea oferi călătorilor informații cât mai exacte,  sâmbătă, 4 martie, și duminică, 5 martie 2023, orarul de funcționare al call-center-ului RATBV (telefon 0368.800.600) va fi deservit de operator după cum urmează: vineri 08.00 – 00.00; sâmbătă 13.00 – 00.00; duminică 13.00 – 00.00.

Pentru traseele 20 și 100, în toate stațiile de pe traseu și pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea ”Trasee și orare”, va fi afișat programul de circulație valabil exclusiv pentru zilele de sâmbătă – 4 martie și duminică – 5 martie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.