Material lemnos confiscat după ce a fost transportat fără documente de proveniență | Brașov

  • La data de 09.11.2022, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Soarș și Părau, în timpul desfășurării unor activități operative în trafic, au oprit pe raza localității Sercaia o autoutilitară, în care se transporta cantitatea de 3,00 m3. material lemnos.

În urma verificărilor efectuate asupra mărfii transportate, s-a constatat că pentru întreaga cantitate de lemn nu au fost emise documente specifice de proveniență și transport.

Întrucât transportul nu îndeplinea condițiile de legalitate, în cauză s-a procedat la confiscarea și darea în custodia Ocolului Silvic a materialului lemnos, iar față de conducătorul vehiculului s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile legislației regimului silvic.

  • La data de 10.11.2022, în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șercaia, în timpul desfășurării unor activități operative în trafic, au oprit un camion cu semiremorca pe raza localității Sercaia, în care se transporta, potrivit documentelor insotitoare ale marfii, cantitatea de 22,32 mc. material lemnos.
Citeste și:  Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

În realitate însă, după efectuarea măsurătorilor asupra lemnului transportat, a reieșit o cantitate totală de 32,15 mc, material lemnos, adică o diferență de 9,83 mc în plus față de valoarea declarată.

Dat fiind condițiile de legalitate încălcate, în cauză s-a procedat la confiscarea și darea în custodia Ocolului Silvic a materialului lemnos nedeclarat, iar față de conducătorul vehiculului s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile legislației regimului silvic.

Foto: GettyImages

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.