Max Verstappen este campion mondial în F1! L-a depășit pe Hamilton în ultimul tur la Abu Dhabi

Max Verstappen este noul campion mondial, după o cursă cu totul și cu totul nebună, care s-a disputat în ultima etapă, la Abu Dhabi. La 24 de ani, pilotul de la Red Bull intră în istorie. Septuplul campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes), a terminat pe locul 2.

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XXII-a etapă, ultima, a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial. El a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur, într-o nouă cursă controversată, cu haos în deciziile comisariilor FIA. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul.

Citeste și:  Rata şomajului a fost de 5,3% în luna martie, potrivit datelor INS

Hamilton şi Verstappen au mers la Abu Dhabi la egalitate de puncte, 369,5. Olandezul a fost cel mai rapid în calificări, urmat de multiplul campion mondial.

Startul de cursă i-a aparținut lui Hamilton. Deși a plecat de pe poziția a doua, britanicul a profitat de startul foarte slab al lui Verstappen. Olandezul a încercat să își recapete rapid poziția de lider, iar în virajul al șaselea a intrat primul și l-a forțat pe Hamilton să taie virajul. Comisarii de la FIA nu l-au penalizat pe britanic, în ciuda protestelor celor de la Red Bull, iar Hamilton s-a distanțat ulterior de adversarul său.

Verstappen a intrat primul la boxe, iar la scurt timp a fost urmat de Hamilton. La revenirea pe pistă, britanicul s-a aflat în spatele lui Sergio Perez, care s-a apărat excelent în fața lui Hamilton, permițându-i astfel colegului său de la Red Bull să micșoreze diferența față de rivalul la titlul mondial.

Citeste și:  România, campioană europeană la culturism și fitness pentru al treilea an consecutiv! 105 de medalii obținute la Santa Susana (Spania)

La 24 de ani, Verstappen are 19 victorii în Formula 1, dintre care zece anul acesta, şi a plecat de 13 ori din pole-position. El este la Red Bull din 2016, după ce a mai concurat doar la Toro Rosso, a doua echipă a producătorului de băuturi energizante.

Pe locurile 4-10 la Abu Dhabi s-a clasat în ordine finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes), spaniolul Fernando Alonso (Alpine), francezul Esteban Ocon (Alpine) şi monegascul Charles Leclerc (Ferrari).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.