Medalia de argint la competiția Euroinvent 2021, pentru un student al Universității Transilvania

Bogdan Marian Coltan, student la Facultatea de Inginerie Mecanică a câștigat medalia de argint la competiția Euroinvent 2021, organizată la Iași. Ediția din acest an s-a desfășurat online, astfel că participanții și-au prezentat proiectele și invențiile pe un poster și cu un discurs susținut de la distanță.

Bogdan Coltan este student la masteratul Simulare și testare în Inginerie mecanică și a reușit să convingă juriul cu lucrarea „Lightweight disassemblable utility trailer made of 3D-printed parts”. Lucrarea descrie produsul inventat de Bogdan – o remorcă utilitară ușoară, dezasamblabilă, realizată din piese printate 3D. Acest produs inovator a pornit de la necesitatea de a transporta diverse obiecte grele, dar fără să fii nevoit să apelezi la un camion sau la o mașină mare pentru care găsești greu un loc de parcare. Astfel, această remorcă, pe lângă faptul că este ușoară, se poate dezasambla și depozita în spații mici, dar în egală măsură poate transporta diverse mărfuri.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Expoziția europeană de creativitate și inovație, Euroinvent 2021, a adunat 39 de lucrări, atât de la Universitățile din România, cât și de la alte instituții de cercetare ori companii private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.