MEDALII de AUR și ARGINT pentru trei liceeni din Sibiu, la Olimpiada Geniilor din SUA. Robotul creat de elevii români au uimit juriul

Trei liceeni de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu au reuşit să obţină o medalie de aur şi una de argint la două secţiuni ale Olimpiadei Geniilor, un concurs organizat de către Oswego State University of New York, informeaza agerpres.

Elevii români au impresionat în SUA cu un robot pompier creat de ei, cu care au luat medalia de aur şi au câştigat concursul de Robotică.

Alexandru Rădac, Daniel Marpozan şi Codrin Muntean sunt elevi în clasa a X-a la matematică-informatică şi formează echipa herotech, coordonată de profesoara de fizică Florentina Ileşan.

Cei trei elevi sibieni au prezentat în SUA două invenţii proprii, un robot şi un sistem inteligent de economisire a energiei electrice. Cu cele două inventii au reusit sa castige o medalie de aur la Robotică si o medalie de argint la Science Innovation am luat medalie de argint.

Citeste și:  Cât costă un revelion în Poiana Brașov

Liceeni au reuşit să creeze un robot pompier care să salveze oamenii dintr-un incendiu, fără să pună în pericol viaţa salvatorilor. Practic, robotul creat de cei trei tineri din Sibiu este prevăzut cu un braţ, care se poate prelungi, cu care pot fi scoşi oameni afectaţi de un incendiu, fără ca pompierii să înfrunte flăcările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.