Medicii de familie vor primi câte 50 de lei pentru fiecare persoană testată COVID-19 cu ajutorul testelor rapide antigen

Medicii de familie vor primi câte 50 de lei pentru fiecare persoană testată pentru detectarea COVID-19 cu ajutorul testelor rapide antigen. Condiția este să aibă contract cu o casă de asigurări de sănătate. Decizia a fost adoptată ieri de guvern, iar suma acoperă contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testării – a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru.

„A fost adoptată ordonanţa de urgenţă care permite medicilor de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate să efectueze teste rapide antigen din proba nazo-faringiană pentru a depista infecţia cu SARS-CoV-2. Medicii de familie vor putea achiziţiona testele rapide antigen dintre cele care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană, afişată pe site-ul Ministerului Sănătăţii”, a precizat Dan Cărbunaru, după şedinţa Cabinetului Ciucă.

Medicii de familie care realizează testarea rapidă au obligaţia raportării rezultatelor în aplicaţia Corona Forms, imediat după efectuarea testării, nu mai târziu de ora 24.00 a zilei respective.

Finanțarea se va face de la bugetul de stat, prin transfer către Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.