Mediciniștii brașoveni, nedreptățiți: Un singur post, repartizat pentru rezidențiat la Brașov

Un singur post a fost repartizat anul acesta Braşovului pentru pregătirea medicilor rezidenţi și alte 86 de locuri. Postul de redident este la Unitatea de Primire Urgențe, de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii. Cât despre celălalte locuri, acestea sunt în mai multe specialităţi, cu pregătire în diferite centre din ţară. Pentru medicina de familie sunt cele mai multe locuri, 8, la obstetrică-ginecologie şi pediatrie, câte 7, medicină de urgenţă, 6, iar pentru cardiologie şi medicină internă numai câte 5. Restul specialităţilor au câte două sau trei locuri.
Postul pentru rezident asigură un loc de muncă la finalul perioadei. În cazul rezidenţiatul pe loc absolventul beneficiază doarde locul de pregătire, dar nu are un post asigurat la finalizarea rezidențiatului.
În această situație sunt mediciniștii din Brașov care vor concura absolvenţii din Braşov, la examenul din 8 decembrie. Concursul va avea loc în 6 centre universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după clasica metodologie: o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.
La nivel național sunt 4.710 locuri şi posturi, scoase la concurs, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.
Înscrieri se fac până în 19 noiembrie. Ministerul Sănătăţii a prelungit programul de înscriere la direcţiile de sănătate publică în zilele de sâmbătă, între orele 09.00 şi 14.00.
În perioada 17-19 decembrie se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi în funcţie de punctajul obţinut. Între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenţi vor semna contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiţia pe clinici de pregătire. Încadrarea în unităţile medicale ca rezidenţi este prevăzută în 1 februarie 2020.

Citeste și:  Compania Fly Lili a anunţat primele destinaţii pe care le va opera pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.