Medicul acuzat că refolosea stimulatoare cardiace extrase de la persoane decedate a fost arestat pentru 30 de zile

Medicul acuzat că refolosea stimulatoare cardiace extrase de la persoane decedate a fost arestat pentru o lună de zile. În același dosar, alți cinci medici și patru pacienți sunt urmăriți penal, informează agenția de presă Rador.

Prin sentința dată sâmbătă seară de Tribunalul București și care nu este definitivă, judecătorii au admis cererea procurorilor care îl reținuseră pe medic vineri, inclusiv sub acuzația că ar fi folosit banii de pe urma infracțiunilor pentru a-și construi o casă într-o arie protejată, oferind mită autorităților locale.

Potrivit anchetatorilor, cardiologul Dan Tesloianu de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași ar fi implantat, în decurs de cinci ani, 238 de dispozitive extrase de la cadavre sau despre care nu se știe încă de unde fost obținute. Astfel, reutilizarea aparatelor ar fi pus în pericol viața pacienților.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: 55% dintre români vor călători mai mult în țările Schengen

Din probe a rezultat și că inculpatul a creat o rețea de cadre medicale care i-au furnizat acele aparate extrase de la pacienți decedați, fără a avea acordul anterior decesului al persoanelor în cauză sau al familiilor lor.

Potrivit informațiilor Rador.ro, o mare parte dintre operațiile respective, care nu erau înregistrate oficial, nici măcar nu erau necesare. Pentru a demonstra că este nevoie de ele, cardiologul a utilizat însă două metode: fie a dat diagnostice fictive, fie a recomandat medicamente care să provoace reacții asemănătoare unor boli în care implantul este vital. În același dosar, alți cinci medici sunt urmăriți penal pentru luare de mită, iar patru pacienți sunt cercetați pentru dare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.