alphaville

Mentorat de la antreprenori celebri pentru tinerii care încep propriul business

O șansă importantă pentru tinerii care încep drumul antreprenorial: pot primi sprijin de la oameni de afaceri de top din România pentru a-și dezvolta businessul lor. De data aceasta, Tinerii în Arenă, cel mai mare eveniment de business pentru tinerii din România revine cu ediția de toamnă. Antreprenori de succes precum Dragoș Anastasiu, Dragoș Petrescu, Felix Pătrășcanu sau Cristian Onețiu vin să mentoreze tineri care vor să urmeze calea afacerilor proprii.

Tinerii în Arenă aduce în același loc antreprenori, mentori și tinerii motivați să își deschidă propria afacere. Ediția anterioară a evenimentului a reunit peste 2.600 de tineri din România și șase antreprenori care au sprijinit prin mentorat șapte idei de business: Dragoș Petrescu, Dragoș Anastasiu, Cristian Onețiu, Camelia Șucu, Felix Pătrășcanu, Bogdan Micu. Scopul a fost acela de a crește numărul de antreprenori tineri și a oferi exemple de bună practică în antreprenoriat. 

Acest proiect își propune să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului în România și să pună în evidență modele de antreprenori, atât la început de drum cât și experimentați, pentru a oferi încredere, educație financiară,  bune practici și pentru a crește posibili viitori unicorni ai României.

“Tinerii în Arenă este un proiect Romanian Business Leaders destinat tinerilor antreprenori. Avem aici un cocktail de emoții, idei de excepție, planificare și prezentări absolut necesar la început de drum” a declarat Dragoș Petrescu, Președintele Romanian Business Leaders și lider de proiect Vreau să fiu Antreprenor și Insights.

Ce își doresc tinerii din România?

Pe lângă nevoile de mentorat, acces la finanțare și comunitate de sprijin, studiul Insights PulseZ a evidențiat și faptul că domeniile de interes unde tinerii să își deschidă un business sunt în industria alimentară (baruri, restaurante, patiserii – 35%), imobiliare (21%) și marketing (20%). Într-o piață a comerțului electronic, comerțul pe internet s-a plasat la mijlocul clasamentului pe industrii cu 16%. 

Programul Tinerii în Arenă vine să acopere o parte din aceste nevoi pe care tinerii le au și propune să îi conecteze pe pe aceștia cât mai mult cu mediul de business. Aceștia vor avea parte de:

  • întâlniri săptămânale cu mentori din programul Business Mentors– a cărei misiune este de a forma o nouă generație de antreprenori;
  • o comunitate de alți 14 tineri ce vor trece prin același proces cu scopul de a se sprijini reciproc și a crește spiritul colaborativ între businessurile românești;
  • o serie de workshopuri aplicate pe teme importante în dezvoltarea unui business (lean canvas, jobs to be done, customer empathy map);
  • un plus de inspirație, motivație și acces la modele de antreprenori;
  • acces la un curs de business în valoare de 1.000 euro
  • șansa de a-și prezenta ideea de business pentru mentorat și sprijin la antreprenori de top precum Dragoș Anastasiu, Dragoș Petrescu, Felix Pătrășcanu sau Cristian Onețiu

Cum arată procesul de aplicare pentru tinerii interesați?

Programul este unul gratuit și se adresează tinerilor între 16-24 de ani. Pentru a se înscrie, aceștia trebuie să completeze o prezentare a ideii de business și să facă un video de 90 de secunde. Termenul limită pentru aplicații este 19 septembrie, ora 23:59. 

Mai multe informații puteți afla aici iar formularul de aplicare este http://bit.ly/FormularTiA3

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.