„Mergeţi pe mâna lui!”. Hagi, replică amplă pentru Stoichiţă în dezbaterea din jurul naţionalei

Dezbaterea din jurul echipei naţionale şi a direcţiei pe care aceasta trebuie să meargă continuă cu un dialog de la distanţă între Gică Hagi şi Mihai Stoichiţă. După ce şeful Comisiei Tehnice a FRF a exclus un proiect pe termen lung, Hagi l-a contrazis public şi a explicat de ce România are nevoie, de fapt, de varianta propusă de Rege.

„Chiar dacă Stoichiţă crede altceva, eu cred că e nevoie de un nou proiect, de o nouă generaţie care să fie construită ca să câştige. Altfel, românii nu pot să fie fericiţi. Iar dacă se cer rezultate de azi pe mâine, nu o să vină şi iar o să fim decepţionaţi.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Era cel mai uşor să zic cum zice Stoichiţă: bă, e calificare, mergem pe ăla. Şi iar nu ne calificăm şi iar ne plângem. Dar eu mi-am zis părerea.

Dacă nu ai rezultate, ce trebuie să faci? Asta e întrebarea mea pentru directorul tehnic al naţionalei. Să construieşti o echipă. Păi dacă nu ai rezultate, trebuie să construieşti ca să vină acele rezultate.

Dacă nu vin, o să vină o minune. Ne bucurăm de un meci-două, apoi iar clacăm, îi aruncăm pe copii în faţă, cade pe ei şi săracii, în spatele lor au nevoie de putere, de timp, ca să crească şi să devină foarte buni.

Mergem pe drumul ăsta. Sută la sută ne califcăm la Europene. OK, iar dacă nu ne calificăm, iar trec doi ani şi iar o luăm de la zero. Am explicat foarte clar.

Când nu mai ai temelie pe care să construieşti, deci când nu mai ai rezultate de 20 de ani, trebuie să faci ca la arhitectură, să ştii să pui bazele unui proiect mare, să formezi acea bază care să fie câştigătoare. Dacă el o vede altfel, mergeţi pe mâna lui”, a declarat Hagi, sâmbătă seara, după Farul – UTA 0-0.

„E clar un singur lucru: echipa naţională nu e un loc pentru proiecte pe zece ani. Cine are răbdare să te aştepte zece ani? Dacă cerem rezultate imediate, ce sens are să vorbim despre proiecte?

E adevărat că Gică şi-a făcut un proiect foarte frumos, care ţine o Academie, unde lucrezi zi de zi. La naţională vii de trei ori anul viitor: în martie, în iunie şi prin toamnă. Ce proiect să faci?”, e declaraţia lui Stoichiţă, pentru PlaySport.ro, care nu i-a convenit managerului de la Farul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.