Mesajul Ministrului Culturii cu ocazia Zilei Minorităților Naționale

Protejarea patrimoniului cultural, inclusiv a celui care aparține minorităților naționale, reprezintă o prioritate a Ministerului Culturii care prețuiește cultura minorităților ca adjuvant pentru modelarea culturii românești, așa cum o știm astăzi.

„În acest an se împlinesc 29 de ani de la adoptarea «Declarației cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, religioase și lingvistice», de către Adunarea Generală a ONU, un instrument pentru apărarea drepturilor minorităților naționale. Diversitatea, în cultură, trebuie să reprezinte un factor de coeziune și un izvor de creativitate în ceea ce privește creația artistică. Este esențial să reiterăm angajamentul de toleranță pentru toți semenii și importanța minorităților pentru un stat, mai ales din perspectiva culturii”, a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Citeste și:  Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române

În contextul celebrării Zilei Minorităților Naționale, Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” a lansat ROM(a)NOR Interferences, cel mai important proiect cultural dedicat revitalizării patrimoniului minorității rome din România, care beneficiază de un buget total de peste 1,3 milioane euro (100% nerambursabil) și se va derula pe parcursul a 24 de luni, începând cu 1 ianuarie 2022.

(Ministerul Culturii – 18 decembrie 2021)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.