Mesajul Patriarhului Daniel cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a trimis un mesaj tuturor creștinilor, înainte de Paște. Acesta a vorbit despre solidaritatea umană și apropierea de Dumnezeu într-o perioadă extrem de dificilă pentru sănătatea și valoarea vieții.  Preafericitul Daniel le cere românilor de pretutindeni să păstreze credința creștină și valorile spirituale oriunde s-ar afla.

Începând cu Noaptea de Paşte, timp de 40 de zile cântăm troparul „Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le!” Acest im solem de biruință este o mărturisire de credință și o profeție despre viitorul ultim al omenirii și al Universului. Învierea lui Hristos ne arată biruința iubirii sale smerite și milostive asupra păcatului, ca existență egoistă, și asupra morții, ca despărțire a sufletului de trup. Cu scopul de a dărui lumii o viață nouă, viața cerească veșnică. Deci, destinația ultimă a omului nu este mormântul, ci Împărăția Cerurilor.

Întrucât în Patriarhia Română anul 2021 este în mod deosebit dedicat românilor din afara României, adresăm românilor de pretutindeni un mesaj părintesc de multă prețuire, precum și îndemnul de a păstra credința creștină ortodoxă, împreună cu valorile spiritualității românești. Și totodată să aprecieze ospitalitatea țărilor în care locuiesc acum. Sfintele Paşti să aducă tuturor românilor, în suflete și în case, pace și bucurie, sănătate și mult ajutor de la Dumnezeu în toată faptă bună! Hristos a înviat!

Citeste și:  Peste 2.500 de cereri de eliberare a paşapoartelor, înregistrate în luna noiembrie la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.