Mesajul prefectului județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei

  • Anual, pe data de 3 mai, este celebrată Ziua Mondială a Libertății Presei. În acest sens, prefectului județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a transmis un mesaj jurnaliștilor brașoveni.

Ziua Mondială a Libertății Presei îmi oferă ocazia să mulțumesc jurnaliștilor brașoveni pentru colaborare, pentru implicarea lor în viața comunității județului nostru și pentru strădania de a prezenta informațiile în mod echitabil, obiectiv și onest.

Mass-media are un rol extrem de important în democrație, atât pentru corecta informare a publicului, cât și pentru combaterea dezinformării și diversiunii. La fel de important, presa este un integrator social. Ea răspunde nevoii umane de comunicare, contribuie la formarea și promovarea unor orientări ale opiniei publice și dă glas unor preocupări dominante ale acesteia.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Consider că mass-media este un partener atât al guvernanților, cât și al celor guvernați. Toți au nevoie ca informația să circule liber, rapid și nedistorsionat.

Trecem, de peste doi ani, printr-o perioadă dificilă, marcată de pandemia de coronavirus, iar acum și de războiul din Ucraina. În acest context, rolul și responsabilitatea presei independente sunt cu atât mai însemnate.    

Le urez „La mulți ani!” jurnaliștilor brașoveni și le doresc multă sănătate și succes în profesia grea, dar frumoasă pe care și-au ales-o! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.