Mesajul Preşedintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu ocazia Zilei Imnului Naţional

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 29 iulie 2021, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Naţional.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Sărbătorim astăzi, 29 iulie, Ziua Imnului Naţional, moment cu puternice semnificaţii pentru toţi românii.

Imnul Naţional al României – „Deşteaptă-te române!” – este unul dintre simbolurile care definesc tradiţia, istoria şi credinţele naţiunii noastre şi reprezintă o expresie a redeşteptării naţionale, a mândriei şi a patriotismului, a libertăţii şi a unităţii neamului românesc.

Versurile lui Andrei Mureşanu au căpătat în timp o încărcătură emoţională aparte şi au insuflat demnitate, patriotism şi curaj unor întregi generaţii în ultimii 173 de ani.

Poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istoria noastră, precum manifestările de exprimare a identităţii naţionale a românilor de pretutindeni, care au culminat cu Unirea de la 1859, Războiul de Independenţă, Marea Unire de la 1918, cele două conflagraţii mondiale şi revolta anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987.

Citeste și:  3 din 5 candidați de peste 45 de ani s-au simțit discriminați la interviu cu privire la vârstă

Intonarea sa spontană în timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989 a readus în actualitate mesajul peren al acestui vechi cântec al tuturor românilor, de unitate şi libertate, şi a fundamentat decizia de instituire a acestuia drept Imn Naţional al României.

Este datoria noastră să-i onorăm pe toţi înaintaşii care s-au sacrificat pentru realizarea unităţii şi păstrarea identităţii şi demnităţii naţionale şi să cinstim cu onoare Imnul, expresie a celor mai pure sentimente patriotice ale poporului român.

Dragi români, să rămânem uniţi în jurul simbolurilor naţionale şi să transmitem generaţiilor viitoare înaltele idealuri ale neamului românesc, aşa cum sunt surprinse în ‘Deşteaptă-te române!’.

La mulţi ani Imnului Naţional!

Citeste și:  DRDP Brașov: Starea drumurilor naționale în Regiunea Centru

La mulţi ani, România!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.