Meteorologii anunţă ploi, vânt puternic şi viscol în zona montană înaltă

Meteorologii au emis astăzi o informare de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană înaltă. Totodată, până marți seara va fi în vigoare un cod galben de vânt.

Codul galben intră în vigoare luni la ora 17.00 și va fi în vigoare până marți la ora 22.00. În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută. Până marți seara va fi în vigoare un cod galben de vânt.

Tot de azi de la 17 intră în vigoare și o informare meteorologică, valabilă până joi la ora 20.00, care vizează precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană înaltă. În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Citeste și:  Salvatorii montani au donat sânge în cadrul campaniei „Fii și tu SALVATOR! Donează SÂNGE, Dăruiește VIAȚĂ!”!

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.