Meteorologii au actualizat astăzi avertizările meteo Cod portocaliu și Cod galben de lapoviță, ninsori și viscol puternic

ANM a emis și o informare meteorologică ce vizează vreme deosebit de rece, predominant ninsori și intensificări ale vântului. Aceasta este valabilă începând de marți, 4 aprilie, ora 10.30, până sâmbătă, 8 aprilie, ora 10.00.

Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte”, transmite ANM. 

Cod portocaliu de ninsori, viscol și strat consistent de zăpadă

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare meteo Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, valabilă de marţi, 3 aprilie, de la ora 10:30, până miercuri, 5 aprilie, la ora 14:00.

Citeste și:  Cod galben de furtuni, ploi şi grindină în multe zone ale ţării, până mâine seară

Județele vizate sunt Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

În cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55…65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă”, transmit meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.