Meteorologii au emis trei coduri galbene. Ploi torențiale în nord-vest și centru, val de căldură în sudul și vestul țării

Meteorologii au emis trei atenţionări de cod galben de ploi şi caniculă. Codul galben de ploi intră în vigoare miercuri, la ora 15.00, şi va fi valabil până mâine dimineaţă.

Va ploua torenţial, iar vântul va sufla cu putere în nord-vestul și centrul țării. Specialiştii ANM spun că în aceste zone este posibil să cadă chiar şi grindină.

Al doilea cod galben emis de meteorologi este unul de caniculă şi este valabil pentru ziua de azi. Vor fi până la 37 de grade Celsius la umbră în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, Oltenia și Muntenia. Şi indicele temperatură-umezeală va fi destul de ridicat.

Citeste și:  Music Bingo caritabil la Brașov! Distracție și sprijin pentru educație

A doua atenţionare de cod calben de caniculă va intra în vigoare mâine şi va ţine până duminică. Un val de căldură va cuprinde întreaga jumătate de sud a ţării. Temperaturile de 37 de grade Celsius vor fi o normalitate în aceste zile, însă în unele zone, termometrele vor arăta chiar şi 40 de grade.

Meteorologii spun că nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime 22 de grade Celsius.

Sursa, Televiziunea Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.