Michele Ramis, Ambasadoarea Franţei în România, în vizită la Brașov

Michele Ramis, Ambasadoarea Franţei în România, va participa, joi, 11 iulie, la Forumul internaţional „Assises de la langue francaise: la Francophonie dans tous ses etats”, care se desfăşoară la Braşov. Cu această ocazie, doamna Ramis va lua parte şi la o celebrare în avans a Zilei Naţionale a Franţei.

„Acest forum dedicat limbii franceze reprezintă ocazia de a ne reuni, în diversitatea noastră, de a face schimb de idei, de a ne cunoaşte mai bine şi de a ne redescoperi. Astfel de întâlniri ne conferă sentimentul de apartenenţă la o bogată comunitate formată din 300 de milioane de persoane, de pe cele cinci continente”, a declarat Michele Ramis, Ambasadoarea Franţei în România.

Presa este invitată să participe la închiderea Forumului internaţional „Assises de la langue francaise: la Francophonie dans tous ses etats”, care va avea loc în prezenţa doamnei Ambasadoare Michele Ramis, la Universitatea Transilvania din Braşov, Aula Magna, de la ora 12.00 şi, de asemenea, la celebrarea Zilei Naţionale a Franţei, de ora 13.00, la Bastionul Ţesătorilor (Strada George Coşbuc, nr. 9)

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Despre Forumul internaţional „Assises de la langue francaise: la Francophonie dans tous ses etats”
În contextul Sezonului România-Franţa 2019, Institutul Francez din România, Alianţa Franceză din Braşov şi Universitatea Transilvania din Braşov, împreună cu partenerii francofoni, organizează pe 10 şi 11 iulie, la Braşov, forumul internaţional „Limba franceză şi Francofonia în toate formele sale”.

Evenimentul reuneşte peste 150 de reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale francofone şi ai Ministerului Educaţiei Naţionale din România, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai misiunilor diplomatice francofone, cadre universitare, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai ONG-urilor, profesori de limbă franceză, formatori, studenţi şi elevi francofoni.

Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună toţi actorii din mediul educativ şi cel francofon, iar programul celor două zile pune accent pe schimbul de informaţii şi de bune practici existente în domeniul învăţării limbii franceze.

Citeste și:  Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române

În acest sens, sunt organizate o serie de mese rotunde, precum şi opt ateliere. Schimbul de cunoştinţe şi dialogul între profesori, societate civilă, tineri şi decidenţi, va deschide noi perspective de colaborare şi cooperare pe termen lung.

„Este bine ştiut că educaţia nu este un proces imediat, ci un angajament pe termen lung. Deciziile luate împreună în cadrul acestui eveniment vor avea un impact în următorul deceniu, iar rezultatele de calitate vor putea fi analizate în următorii 10, chiar 15 ani. De aceea, este important să ne întâlnim frecvent, să definim strategiile şi abordările care ne vor permite să atingem împreună obiectivele în materie de învăţare a limbii franceze, care să aducă plus-valoare în domeniul culturii şi al economiei, în dezvoltarea umană şi care să ofere deschidere şi avantaje pe piaţa forţei de muncă,” a declarat Helene ROOS, Directoare a Institutului Francez din România.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.