Miercuri va fi pus în funcțiune semaforul din sensul giratoriu de la intersecția Calea București – Zizinului – Toamnei – 15 Noiembrie (BRAȘOV)

  • Miercuri va fi pus în funcțiune semaforul din sensul giratoriu de la intersecția Calea București – Zizinului – Toamnei – 15 Noiembrie.
  • Este primul semafor montat în interiorul unui sens giratoriu, iar pentru a se evita blocajele au fost montate în carosabil sisteme de monitorizare a traficului.

De miercuri, 4 mai, va fi pus în funcțiune sistemul de semaforizare montat în sensul giratoriu de la intersecţia  Bucureşti – Bd. 15 Noiembrie – Str. Toamnei – Str. Zizinului (zona ,,Trei alimentare”), care va reglementa traficul pe direcția spre Calea București.

Scopul acestui semafor este de a asigura o mai mare fluență dinspre Bulevardul 15 Noiembrie spre Strada Zizinului și Calea București, pentru a reduce blocajele care apar pe acest bulevard la orele de vârf.

Citeste și:  Până pe 30 aprilie sunt deschise înscrierile pentru a obține un permis gratuit de călătorie cu trenul Discover EU

În urma avizului Comisiei de circulație și a celui primit de la Poliția Municipiului Brașov – Biroul Rutier, au fost instalate 2 corpuri de semafor în sensul giratoriu pentru autovehiculele care circulă în acesta și inteționează să pătrundă pe Calea București.

Aceste semafoare vor funcționa în sincronizare cu cele de la trecerea de pietoni de peste Calea București, în așa fel încât să se asigure o fluență a circulației. De asemenea, semafoarele din giratoiu vor indica culoare roșie atunci când au verde cei care vin de pe 15 Noiembrie către str. Zizinului.

Pentru a nu exista riscul blocării sensului giratoriu cu autovehiculele care așteaptă la semafor, s-au instalat 2 senzori inductivi în asfalt, la capătul zonei de stocare din sensul giratoriu, care au rolul de a împiedica formarea de coloane în sens, atunci când volumele de trafic sunt ridicate. În acest fel se elimină pericolul de a bloca circulația dinspre Calea București spre str. Toamnei de către mașinile care așteaptă la culoarea roșie a noului semafor din giratoriu.

Citeste și:  Alarmă în creștere: Peste 100.000 de intervenții ale polițiștilor în cazuri de violență domestică în 2023

Modul de funcționare este următorul: atunci când se detectează că există o coloană de mașini suficient de mare în giratoriu, se activează culoarea roșie pe 15 Noiembrie și se aprinde culoare verde în giratoriu.

Vă reamintim că, în Comisia de circulație din data de 17 martie 2021, a fost vizată amplasarea unui semafor pentru stocarea, în zona sensului giratoriu, între intersecţia cu str. Toamnei şi cea cu b-dul 15 Noiembrie, a autovehiculelor care vin dinspre Calea Bucureşti sau Zizinului şi vor să întoarcă înspre Calea Bucureşti.

În acest moment, autovehiculele care întorc în sensul giratoriu blochează accesul celor de pe 15 Noiembrie atât înspre str. Zizinului, cât şi spre Calea Bucureşti, ceea ce creează blocaje foarte mari la orele de vârf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.