Mihaela Hogaș a scos la International Race, un timp care intră în baremul de calificare la JO 2022

După mai bine de o lună de cantonament la Inzell, în Germania, patinatorii de viteză ai Coronei s-au întors acasă. Antrenorul Bogdan Stănescu se declară extrem de mulțumit atât de pregătirea făcută acolo, dar mai ales de timpul scos de Mihaela Hogaș, la concursul test de la finalul cantonamentului, timpul acesteia fiind sub baremul de calificare la Jocurile Olimpice din 2022. Pentru a obține însă calificarea, Mihaela Hogaș trebuie să fie în barem și la cele două Cupe Mondiale din noiembrie 2021.

„A fost un cantonament lung de pregătire specifică pe gheață, în care a trebuit să recuperăm și perioada din vară în care nu a fost posibilă pregatirea pe gheață, din cauza pandemiei. Sportivii au avut un volum mare de antrenamente, în care inevitabil am întampinat atât probleme fizice cât și tehnice, pe care le-am depășit însă cu bine. Chiar dacă nu ne-am axat pe un vârf de formă, din cauza programului de pregătire foarte încărcat, rezultatele înregistrate au fost neașteptat de bune. La Internațional Race, un concurs acreditat ISU, organizat la Inzell, Mihaela Hogaș a înregistrat noi recorduri personale în probele favorite de 500 și 1000 de metri, iar ce este cel mai important este că timpul în proba de 500 de metri, este sub baremul de participare la JO 2022. Mihaela a scos 39:31” iar baremul de calificare este de 39:50”. Dacă noi alergăm frecvent sub acest timp, atunci, la cupele mondiale care vor avea loc în luna noiembrie a anului viitor, vom aborda competiția cu mai multă încredere că ne vom îndeplini obiectivul, și anume calificarea la Jocurile Olimpice”, a spus antrenorul Coronei Brașov.

Antrenorul brașovean este mulțumit și de pregătirea făcută de ceilalți doi patinatori care au fost în cantonamentul de la Inzell, și anume, Roxana Manolache și Cosmin Nedelea. „Știu foarte bine că acest cantonament nu a fost unul ușor, dar nu am ce să le reproșez. Pe lângă Mihaela, și Cosmin Nedelea a avut o evoluție bună, cu recorduri personale la toate probele, iar Roxana Manolache, mezina echipei, a avut de asemenea o evoluție foarte bună, dar la ea emoțiile și-au spus cuvântul și nu a reușit să îndeplinească cele mai bune rezultate. Eu sunt foarte mulțumit de evoluția acestora, nivelul lor a crescut foarte mult, se antrenează într-un mod profesionist, sunt extrem de serioși și mai motivați în ciuda problemelor întâmpinate din cauza pandemiei. În continuare ne pregătim fizic intens în sălile de antrenament până pe data de 7 noiembrie, când dorim să reluăm pregătirea pe gheață. Avem în plan să participăm la concursul internațional ISU, din 12 decembrie de la lnzell, unde ne dorim să obținem cele mai bune rezultate, urmând ca în 20 decembrie să participăm la Tatra Cup și apoi la Cupa României, la Zakopane, în Polonia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.