Mii de muncitori din Vietnam, Nepal şi India, angajați în fabricile din Brașov

În primele nouă luni ale acestui an, au fost emise peste 21000 de avize de angajare / detaşare a lucrătorilor străini, cele mai multe în capitală şi judeţele Constanţa, Ilfov, Braşov, Timişoara etc. Cei mai mulţi muncitori provin din Vietnam, Nepal şi India.

În această săptămână, poliţiştii de imigrări vor desfăşura o serie de activităţi în cadrul campaniei de informare a angajatorilor cu privire la condiţiile în care pot angaja/detaşa cetăţeni străini pe teritoriul României. Campania are ca scop prevenirea şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor şi conştientizarea riscurilor la care se expun în situaţia nerespectării prevederilor legale.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări împreună cu reprezentanţii Inspecţiei Muncii vor desfăşura, în perioada 07-10 octombrie a.c., la nivel naţional, o sesiune de informare a angajatorilor care au angajaţi cetăţeni străini sau care sunt interesaţi în acest demers, cu privire la condiţiile în care străinii pot presta activităţi lucrative pe teritoriul României, precum şi drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitate de angajatori.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Scopul acestui demers este de a creşte gradul de informare şi conştientizare în rândul angajatorilor, persoane fizice sau juridice, cu privire la riscurile la care se se expun în situaţia nerespectării prevederilor legale privind angajarea sau detaşarea unui cetăţean străin în România. Totodată, se urmăreşte prevenirea şi combaterea muncii ilegale a cetăţenilor străini pe teritoriul ţării noastre.

Pentru mai multe detalii privind organizarea şi desfăşurarea activităţii cei interesaţi se vor adresa structurilor de imigrări de pe raza judeţului. Datele de contact pot fi accesate la adresa http://igi.mai.gov.ro/, secţiunea Contact.

*** Cadrul normativ şi condiţiile în care cetăţenii străini proveniţi din state terţe, non-UE, pot derula activităţi lucrative pe teritoriul statului român sunt stabilite de O.G nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, respectiv de O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.