Mijloacele de transport în comun vor circula, la Brașov, pe benzi dedicate

Benzi de circulație dedicate exclusiv mijloacelor de transport în comun – este planul Primăriei Brașov, care caută un proiectant pentru realizarea planului. În primă fază, autobuzele și troleibuzele vor avea proprile benzi de circulație pe trei tronsoane.
Primul traseu este str. Poienelor – Calea Bucureşti – str. Toamnei – str. Hărmanului – Bulevardul Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Iuliu Maniu – str. Nicolae Iorga – str. Lungă – Calea Făgăraşului – Şoseaua Cristianului. Cel de-al doilea tronson cu benzi dedicate Autobuzelor și troleibuzelor este Şoseaua Cristianului – Calea Făgăraşului – str. Lungă – Bulevardul Eroilor – Bulevardul 15 Noiembrie – Calea Bucureşti. Cel de-al treilea traseu este pe Bulevardul Victoriei, în ambele sensuri de mers.
Lungimea benzilor dedicate însumează 16,26 de kilometri.
Benzile pentru autobuze și troleibuze se vor realiza pe carosabilul existent, pe o lăţime de 4 metri şi o adâncime de 6 cm a asfaltului existent şi aşternerea pe o suprafaţă de 23.400 metri pătraţi a unui covor asfaltic nou, colorat, pentru a fi uşor de identificat de participanţii la trafic. Totodată, marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală de 39 de km, cu vopsea reflectorizantă. La începutul fiecărui sector se va aplica un marcaj „BUS ONLY” care va informa participanţii la trafic despre existenţa benzii dedicate.
În plus, vor fi montate 849 de semne de circulaţie de avertizare şi informare a participanţilor la trafic asupra traseului benzilor dedicate.
Pentru realizarea proiectului, Primăria Brașov caută o firmă care să proiecteze şi să acorde asistenţă tehnică pentru amenajarea benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun. Firma câștigătoare se va ocupa și de acordarea de asistenţa tehnică pe perioada implementării proiectului.
Pentru aceste servicii Primăria Braşov pune la bătaie 458.365 lei. Consultantul va fi stabilit în urma unei licitaţii care are ca termen de depunere a ofertelor data de 18 mai.

Citeste și:  Aproape 588 de milioane de lei vor finanța 46 de noi proiecte de infrastructură. Peste peste 13 milioane de lei pentru comunele Șoarș și Șinca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.