Ministerul Dezvoltării sprijină serviciul de alimentare cu energie termică în Făgăraş

Ministerul Dezvoltării sprijină, cu peste 8 milioane de lei, asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiile Făgăraş, Gheorgheni şi Bucureşti.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 8.133.111,64 de lei, pentru sprijinirea autorităţilor administraţiei publice locale în asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, se arată într-un comunicat transmis luni Agerpres.

Fondurile sunt raportate la consumul din lunile ianuarie şi februarie 2022 şi sunt destinate municipiilor Făgăraş, Gheorgheni şi Bucureşti.

”Până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate cu această destinaţie, prin Legea bugetului de stat pentru 2022, au fost utilizate 353.043.231,49 lei, atât sub formă de subvenţie la achiziţia de gaze naturale şi păcură, cât şi pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei”, a precizat ministrul Cseke Attila. 

Citeste și:  e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai. Noi funcționalități aduse aplicației MF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.