Ministrul Economiei: ‘În România nu s-a făcut promovare turistică ţintită’

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri promovează „România, o destinaţie pentru fiecare zi din an” la Târgul de Turism al României

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Daniel-Virgil Popescu, a participat astăzi la deschiderea Târgului de Turism al României, aflat la cea de-a 42 a ediţie, unde a făcut un tur oficial printre expozanţi. Cu această ocazie Ministrul Daniel-Virgil Popescu a vorbit despre nevoia de promovare accentuată a turismului românesc, menţionând şi necesitatea aplicării de soluţii la problemele care pun piedică dezvoltării sectorului turistic.

„În România nu s-a făcut promovare turistică ţintită şi nu există un management coordonat al destinaţiilor turistice. Toată lumea ştie de litoral, la fel cum toată lumea ştie de destinaţiile de schi, însă turismul din România înseamnă mai mult de atât. De exemplu, turismul ecumenic sau cel balnear au nevoie de mult mai multă promovare. Acest lucru trebuie dezvoltat. Însă, principala problemă a României turistice este infrastructura. Dacă doreşti să vizitezi nordul Moldovei, pornind din Bucureşti, vei găsi drumuri improprii, iar timpul petrecut pe drum se măreşte considerabil. Cât despre Târgul de Turism al României, mi se pare strigător la cer că judeţul Mehedinţi nu este reprezentat cu un stand de turism. Vreau să le atrag atenţia autorităţilor locale, dacă vor să promoveze turismul trebuie să şi facă acţiuni concrete pentru asta. Nu sunt suficiente declaraţiile de bune intenţii”, a declarat Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Daniel-Virgil Popescu.

Citeste și:  FC Braşov a răpus liderul! Stegarii s-au impus în Ghencea cu un eurogol marcat de Adi Chică-Roşă

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri participă la cea de-a 42 a ediţie a Târgului de Turism al României în perioada 14-17 noiembrie 2019, organizat în Pavilionul B1 din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo.

Prin participarea ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri promovează potenţialul permanent al României ca destinaţie turistică atractivă pentru turişti, români şi străini, în orice zi a anului. Acest concept este evidenţiat prin imaginile, spoturile şi filmele promoţionale care vor rula pe toată perioada desfăşurării evenimentului pe structura video-wall, cu ecrane de mari dimensiuni, cât şi prin sloganul „România, o destinaţie pentru fiecare zi din an”. De asemenea, în cadrul standului Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a fost amenajat şi un spaţiu special destinat proiectului „EDEN Destinaţii Europene de Excelenţă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.