Ministrul educației a anunțat că va fi promovată o ordonanță de urgență pentru înființarea de cabinete psihopedagogice în fiecare școală

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi, 26 aprilie 2021, că va fi promovată o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea de cabinete psiho-pedagogice în fiecare şcoală.

El a explicat la Parlament că ordonanța va fi propusă rapid, însă va rămâne de rezolvat problema personalului cu competențe în acest domeniu.

„Intenţionăm să promovăm o ordonanţă de urgenţă prin care să permitem înfiinţarea unui cabinet de pshio-pedagogie, de orientare la nivelul fiecărei şcoli. Este nevoie de consiliere în şcolile din România”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a estimat că ar fi nevoie de un număr situat între 2.000 și 3.000 de consilieri. Experții sunt deja alarmați de dificultățile psihologice pe care le întâmpină elevii în timpul pandemiei.

Citeste și:  Propunere în Senat: Posibilitatea elevilor de a susține din nou probele de Bacalaureat pentru mărirea notelor

„Posibilitatea înfiinţării acestor centre de consiliere în fiecare şcoală va fi promovată rapid, problema rămâne a personalului cu competenţe adecvate. Este nevoie de conlucrarea cu universităţile româneşti. Sunt 10 universităţi care au experienţă şi expertiză în acest domeniu. Este nevoie de un număr situat între 2.000 şi 3.000 de consilieri. Aceşti consilieri nu sunt pregătiţi. Nu există persoane cu pregătire specifică pentru a ocupa un astfel de post dacă vrem să fie într-adevăr util şi eficient”, a spus ministrul Educaţiei. 

Copiii spun cel mai mult că se simt singuri în timpul școlii online, că le este dor să se întâlnească cu colegii sau că s-au temut pentru cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.