Ministrul Educației a anunțat varianta finală a structurii anului școlar!

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite. 10 decizii au fost luate astăzi la Ministerul Educaţiei după consultări prelungite între sindicate, elevi şi părinţi cu ministrul Sorin Cîmpeanu. Acesta a mai anunţat că vacanța prelungită de primăvară ramâne între 2 aprilie şi 4 mai, cu excepția claselor terminale. Clasele a VIII-a și a XII-avor face cursuri online între 12 şi 30 aprilie .Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână, toate clasele în afară de cele terminale urmând a finaliza anul școlar pe data de 25 iunie 2021.

Iată principalele declarații făcute de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

„În urma consultărilor deschis și constructive, luînd în considerare toate propunerile formulate, au rezultat următoarele 10 concluzii:

1. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut. la examenul de bacalaureat probele de comeptență vor fi echivalate.

2. Structura anului școlar nu va suferi nicio modificare pentru clasele terminale, care termină vacanța pe 9 mai. Pentru celalalte clase se face punte între cele două vacanțe de paște, între 2 aprilie și 4 mai.

3. În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online.

4. Semestrul al doilea se încheie pe 25 iunie.

5. Având în vedere reducerea cu o săptămână a semestrului al doilea, se pot comprima acele activități de evaluare și încheierea situației școlare, astfel că nu va fi nevoie de recuperări, datorită efortului cadrelor didactice și a faptului că nu se dau tezele semestriale.

6 Evaluarea națională pentru clasa a doua se reprogramează în luna mai.

7 Pentru localitățile carantinate, simulările se vor organiza după ieșirea din carantină.

8 Programul național de acțiuni remediale se va organiza în întreaga perioadă în care există actiități didactice, doar până la pragul de infectare de 6 la mia de locuitori.

9 Alături de vaccinare, testarea este un element absolut esențial în școli și sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid.

10 Se renunță la săptămâna „Școala altfel”.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.