Ministrul Educației: ‘Luni vor fi finalizate normele metodologice cu privire la deschiderea grădinițelor’

Monica Anisie, a declarat că luni vor fi finalizate normele metodologice cu privire la deschiderea grădinițelor, iar odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial, unitățile de învățământ preșcolar vor putea fi deschise.

„Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme metodologice. Ministerul Educației a relizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice, urmând ca și Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice pentru aceste domenii. Azi cu sigurnță vor fi gata normele metodologice”, a spus Monica Anisie, la Digi 24.

„Cu siguranță în momentul în care normele vor fi publicate în Monitorul Oficial se vor deschide aceste unități de învățământ particular. Pentru unitățile de învățământ de stat deja am anunțat că, începând de astăzi (luni – n.red.) se pot depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar pe care copilul a frecventat-o până la momentul pandemiei”, a mai spus Anisie.

Citeste și:  Grevă japoneză la Registrul Comerțului: Angajații cer salarii mai mari, spor de risc și suprasolicitare neuropsihică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.