Ministrul Educației: Peste 5.600 de unităţi de învăţământ vor fi modernizate cu banii din PNRR

Ministrul Educaţiei a declarat, miercuri, că semnarea contractelor de finanţare prin PNRR pentru dotarea şcolilor este un moment important pentru viitorul educaţiei din România, precizând că aceste investiţii vor îmbunătăţi semnificativ infrastructura educaţională. „Peste 5.600 de unităţi de învăţământ vor fi modernizate vizibil”, a spus Ligia Deca.

Aceste unităţi de învăţământ preuniversitar din România vor fi modernizate şi dotate corespunzător cu echipamente IT, mobilier şi ateliere de practică.

„Aceste contracte presupun mai multe tipuri de investiții, după cum urmează: digitalizarea procesului educațional, astfel încât vom avea laboratoare de informatică dotate în toate școlile, inclusiv în unitățile de învățământ pentru învățământul profesional și tehnic și săli de clasă pentru toate nivelurile – preșcolar, primar, gimnazial și liceal, dotate cu echipamente IT la standarde moderne”, a declarat Ligia Deca.

Vorbim și despre modernizarea infrastructurii școlare, adică de dotări în sălile de clasă sau pentru activități extrașcolare și sportive, dotarea cu mobilier nou – și vorbim și despre laboratoare sau cabinete pentru sistemul de educație preuniversitar, inclusiv cabinete de asistență psihopedagogică, logopedie ș.a.m.d.

Citeste și:  Patriarhul Daniel trimite scrisoare irenică de Paști către Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale

Ministrul Educației a anunţat totodată, că în lunile următoare vor fi semnate şi alte contracte de finanţare.

„Dacă astăzi ne referim la dotările unităţilor de învăţământ cu echipamente digitale de ultimă generaţie, cu mobilier modern şi cu laboratoare şi ateliere de practică, în lunile următoare vă anunţ că vor urma o serie de alte semnări de contracte care vor cuprinde diverse investiţii în educaţie, precum campusurile de învăţământ dual, microbuzele şcolare, construcţia de noi şcoli sustenabile, verzi şi aşa mai departe. În următoarea perioadă ne aşteptăm să semnăm, în plus, încă 4.000 de contracte”, a mai spus Ligia Deca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.