Ministrul Educației: „Școlile nu se închid. Cele două săptămâni suplimentare de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că școlile nu se închid, așa cum au apărut unele informații în mediul online, ci va urma doar o perioadă de vacanță.

Este vorba despre 10 zile cu ocazia Sărbătorile pascale catolice și alte 10 zile cu ocazia Paștelui ortodox. Potrivit ministrului, cele două săptămâni suplimentare de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică. 

Ordinul de ministru cu structura anului școlar va fi semnat astăzi. Atenție, însă: școlile nu se închid, și asta pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 zile de vacanță – 10 zile pentru Sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, și 10 zile pentru cele ortodoxe, ntre 30 aprilie şi 9 mai. Cele 2 săptămâni suplimentare de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică, asta cu condiția respectării regulilor în școli, în iunie, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare anti-Covid, cu condiția testării non-invazive în masă, în școli, şi, de asemenea, sub rezerva evoluţiei ratei epidemiologice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste și:  Propunere în Senat: Posibilitatea elevilor de a susține din nou probele de Bacalaureat pentru mărirea notelor

Potrivit ministrului, activitățile remediale/de recuperare vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară, acolo unde rata de infectare este mai mică de 6/1000.

De asemenea, grădinițele vor putea organiza activități educaționale cu copiii, dar numai cu avizul Direcției de Sănătate Publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.