Ministrul Educației: Școlile pot decide dacă îi cheamă pe elevi la ore pe 23 decembrie sau nu

Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul de organizare a activității didactice pe 23 decembrie în contextul sărbătorilor, a anunțat ieri ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul susține că vrea să vină în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica ziua de 23 decembrie pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului. Asta înseamnă că fiecare școală în parte va decide dacă vineri, săptămâna viitoare, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, copiii vor mai face sau nu cursuri și dacă vor intra în vacanță cu o zi mai devreme decât era planificat inițial.

Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să poată adapta mai eficient activitățile lor așteptărilor și nevoilor societății”, spune ministrul.

Citeste și:  Prima zi din minivancață a decurs în siguranță, datorită măsurilor preventive adoptate de structurile MAI

Ministrul Cîmpeanu le dă și o soluție directorilor de școli: elevii să realizeze un proiect specific acestei perioade, în care să fie implicată întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor după vacanța de sărbători.

Amintim că ziua de 23 decembrie, care era zi de vacanță în calendarul vechi, acum este zi de școală, fără să existe un anunț al autorităților despre motivele pentru care elevii și profesorii rămân la școală până în Ajunul Crăciunului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.