Ministrul Mediului: Poluarea bagă românii în spital. Autoritățile din Brașov și Iași să URGENTEZE măsurile privind calitatea aerului

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, la Iași, că autoritățile locale ar trebui să implementeze mai repede măsurile adoptate de Consiliul Local privind calitatea aerului, el subliniind că românii sunt „abonați la camera de gardă a spitalelor”, din cauza bolilor provocate de poluare, potrivit Mediafax.
Costel Alexe consideră că problemele de mediu „au un impact semificativ şi în relaţia pe care România o are cu Comisia Europeană”. Dacă în ceea ce privește situația Capitalei, „lucrurile sunt clare şi din păcate România nu mai poate face nimic, doar să aştepte sancţiunile de la Curtea de Justiţie”, în orașe precum Brașov și Iași s-ar putea eficientiza măsurile privind calitatea aerului.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Autorităţile publice din ţară ar trebui să îşi intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care şi le-au asumat prin acele hotărâri de consiliu local în aceste planuri integrate de calitatea aerului. (…) Trebuie schimbată viteza de implementare şi astfel să le arătăm şi românilor, dar şi partenerilor europeni că suntem motivaţi şi serioşi în privinţa angajamentelor luate. De foarte multe ori se face doar figuraţie la televizor şi pe Facebook cu promisuni şi acţiuni de imagine, în timp ce românii sunt abonaţi în camerele de gardă ale spitalelor, cu boli cardiovasculare şi respiratorii, corelaţii certe, conform raportului de sănătate al Bucureştiului, cu zonele afectate de poluare”, a explicat Costel Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.