Ministrul muncii afirmă că România are probleme grave la capitolul pensii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat săptămâna aceasta, în cadrul unei emisiuni de televiziune, faptul că România are o problemă gravă referitoare la susținerea sistemului de pensii.

Aceasta a explicat că populaţia activă este în scădere, iar numărul de pensionari este mare. Zece angajaţi plătesc în medie contribuţii pentru nouă pensii, dar există şi sectoare în care raportul este de 10 salariaţi la 16 pensionari.

Raluca Turcan a mai adăugat că în contextul în care statul acordă 17 miliarde de lei subvenţie pentru a plăti pensiile, nu vede o soluţie prin care acestea să fie susţinute doar prin contributivitate mai devreme de câţiva ani.

Potrivit agenției de presă Rador, Ministrul Muncii Raluca Turcan a mai spus că stabilizarea sistemului de pensii a început prin procesul de reevaluare a tuturor celor 5 milioane de dosare de pensii.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

Până în prezent, au fost analizate și evaluate 200 de mii de dosare, iar procesul ar urma să fie finalizat în a doua parte a anului următor.

Sursa foto, playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.