Ministrul Sănătății a propus relaxarea măsurilor COVID-19 (VIDEO)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, propune ca masca să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise, iar oamenii să poată merge la restaurant sau la mall fără certificat COVID. Totodată, vor putea fi organizate din nou evenimente private. Propunerile de relaxare vin după ce ce gradul de ocupare a paturilor COVID a scăzut sub 50%.

„Sunt doar propuneri, luați-le ca atare. Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, în instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30% la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar, și acesta cred că este un lucru așteptat de multă lume, pentru competițiile sportive, cinematografe, spectacole, concerte în aer liber, cursuri, conferințe, work-shop-uri, săli de sport și piscine”, a afirmat Alexandru Rafila.

Totodată, se va permite organizarea evenimentelor private, precum nunți și botezuri, cu participarea a maximum 200 de persoane, a precizat el.

Citeste și:  Cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est revine la Cluj cu tinere talente

Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, tulpina omicron rămâne dominantă în țară, însă autoritățile estimează că în circa 1-2 săptămâni, numărul cazurilor noi zilnice va fi sub 1.000. La acest moment, la nivel național gradul de ocupare a paturilor Covid este de circa 30%, iar cel al paturilor de la terapie intensivă de 47,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.